Visum Turkije

Heb je een visum Turkije nodig?

Reist u naar het buitenland, zorg dan dat u goed voorbereid op reis gaat en controleer welke reisdocumenten je nodig hebt. Zo heeft u in veel gevallen een visum nodig. Binnen Europa is meestal een identiteitsbewijs voldoende.

Als je in het verleden naar Turkije wilde, had je altijd een visum Turkije nodig. Turkije heeft per 2 maart 2020 de visumverplichting afgeschaft voor reizigers en kan je dus visumvrij reizen naar Turkije. Let op, dit geldt alleen als je korter dan 91 dagen in Turkije wilt verblijven. Wil je langer dan 90 dagen in Turkije verblijven, dan ben je wél verplicht een Visum voor Turkije aan te vragen.

visum turkije

Visumverplichting Turkije afgeschaft

Goed nieuws dus als je een vakantie wilt boeken in een prachtig resort in Turkije voor een korte vakantie. Je kan onbezorgd afreizen naar Turkije zonder visum. De reden dat de visumverplichting voor Turkije is afgeschaft, is dat Turkije hoopt dat er meer toeristen op het land afkomen en de handel te stimuleren met onder andere Nederland en België. Als Nederlandse en Belgische toeristen naar Turkije willen afreizen, hebben ze dus vrije toegang tot het land voor 90 dagen en geldt in een periode van 180 dagen.

Het enige wat je nu nodig hebt om Turkije binnen te komen is een geldig identiteitsbewijs of een paspoort. Belangrijk om te onthouden, is dat je deze bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig moeten zijn, anders kom je het land alsnog niet binnen.

Goed voorbereid op reis

Wat is een visum?

Voor bepaalde landen heb je een visum nodig als je ernaartoe wilt reizen, maar wat is een visum eigenlijk? Een visum is een officiële toestemming om te verblijven in het land waar je in wil verblijven. Het land waar je naartoe gaat, geeft het visum af aan de reiziger. De landen willen dat reizigers een visum nodig hebben, omdat ze op deze manier controle hebben op wie het land binnenkomt en wanneer.

Toeristenbelasting in plaats van visumverplichting

Nadat Turkije bekend heeft gemaakt dat de visumverplichting afgeschaft is, kondigde de Turkse overheid aan dat toeristen in plaats van een visumverplichting, toeristenbelasting moeten gaan heffen. Dit geldt voor vakantiegangers uit alle landen. Wil je weten wat dit betekend? Lees dan deze blog. Als er meer bekend is hierover, passen wij dit direct aan om onze site up to date te houden.

Bekijk hier alle resorts in Turkije

Gebruik onze makkelijke filters en vind zo jouw ideale resort die volledig aan jouw wensen voldoet.
Filter op het aantal sterren, aantal zwembaden, afstand tot centrum en meer.

  • Bekijk direct de actuele prijzen
  • Alle resorts op 1 website
  • Filter eenvoudig op jouw wensen
has been added to your cart.
Checkout