Het weer in Turkije

Het weer in Turkije is over het algemeen perfect voor vakanties. De temperaturen in de zomer zijn hoog en in de winter is het relatief zacht. Door de grootte van het land kent Turkije meerdere klimaten, maar de resorts die wij hier aanprijzen liggen allemaal in het zuidwesten van Turkije, beter bekend als de Turkse Rivièra.

Wil je op vakantie naar Turkije, dan kun je het beste reizen in de maanden Mei, Juni, Juli, Augustus en September. Die maanden staan er om bekend dat de kans op iedere dag zon het grootst is. Gemiddeld stijgt het kwik in die maanden naar de 25-30 graden Celsius.

In september gaan de echte zomerse temperaturen al wel omlaag, maar met gemiddeld 25 graden is september nog een prima maand voor een vakantie naar Turkije.

In het voorjaar op vakantie naar Turkije

Het weer in Turkije is vaak erg goed en er zijn ook veel toeristen die in April naar Turkije op vakantie gaan. April is de overgangsmaand van de ‘koude’ winterdagen naar de warme zomermaanden. Er is wel een kleine kans op wat regen, maar over het algemeen valt dat reuze mee. De temperaturen aan de Turkse Rivièra stijgen deze maand naar de 20 graden, dus daarmee voelt het zeer aangenaam. Perfect weer om er lekker op uit te trekken.

Het is overigens geen geschiktste periode als je graag in de zee zwemt. In tegenstelling tot oktober, waarbij het zeewater nog warm is na de zomer, is het zeewater in April nog erg koud.

In het najaar naar Turkije

Als je in oktober naar Turkije wilt dan zal je rekening moeten houden met een kleine kans op wat lichte neerslag. Het komt niet vaak voor, maar als er iets valt zal het niet veel zijn. Laat het geen reden zijn om niet in oktober naar Turkije te reizen. De temperatuur ligt nog altijd rond de 25 graden, met gewoon heerlijke uitschieters naar de 30 graden.

Een ander voordeel van deze maand, ten opzicht van April, is dat de temperatuur van het zeewater nog redelijk warm is. De hele zomer heeft de zon er op gestaan en dat merk je nog in oktober.