Filter

Heerlijk genieten in een van de resorts in Alanya

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Turkije? Dan is Alanya zeker het proberen waard! Alanya ligt in Turkije en hoort bij de Turkse Riviéra, één van de mooiste stranden van Turkije. Je vindt ook nog eens prachtige resorts in Alanya, waardoor je verblijf op en top is. In Alanya is het bijna altijd mooi weer en kan je er wel zeker van zijn dat er goed weer is (vooral in de zomer). Er zijn ook veel bezienswaardigheden te zien in en om Alanya. In de middag kan je een heerlijke verfrissende duik maken in de Turkse zee en ’s avonds kan je aanschuiven aan het all-inclusive diner en optimaal genieten van het Turkse eten.

Veel te zien in de omgeving van de resorts in Alanya

Alanya is rijk aan leuke bezienswaardigheden in de omgeving. Er is hier ontzettend veel te doen en er is geen mogelijkheid dat je je gaat vervelen in Alanya en dat geldt ook voor de resorts in Alanya. Je kan bijvoorbeeld gaan paragliden boven Alanya en de schitterende omgeving bewonderen. Op ongeveer 50 minuten rijden ben je bij het mooie waterpark in Side, waar je kan genieten van de waterpret die je er beleefd. Ook is het mogelijk om met een catamaran een boottocht te maken en te zwemmen en snorkelen in de prachtige, helderblauwe zee. Je kan ook met een jeep op safari gaan en de natuur van Alanya bewonderen, je kan raften en er is nog veel meer te doen dan dat. Je gaan vervelen gaat niet gebeuren in Alanya en in de resorts van Alanya.

Resorts in Alanya en de stad

Alanya is een badplaatsje en het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Antalya. Daarnaast zijn er veel resorts in Alanya, waardoor je mooi veel keuze hebt. Het stadje is zo populair om haar prachtige stranden die je in de omgeving tegenkomt. Op een kleine afstand van het centrum van Alanya vind je prachtige zandstranden met erg gezellige strandtenten en andere faciliteiten. Je kunt op het strand optimaal genieten van de Turkse zon, maar je kan er ook voor kiezen om een mooie boottocht te maken en te gaan snorkelen. Ben je meer van cultuur bezoeken en de geschiedenis van het stadje te ontdekken, dan is het kasteel van Alanya de perfecte bezienswaardigheid voor jou! Daarnaast biedt het kasteel een schitterend uitzicht over de kustlijn.

De Turkse Rivièra

Alanya hoort bij de Turkse Rivièra en heeft zoals eerder gezegd prachtige stranden. Het Kleopatra Beach is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier prachtig helderblauw water en je hebt ook nog uitzicht op de bergen en het kasteel van Alanya. Je kan hier dolfijnen tegenkomen en zeeschildpadden, wat een uniek plaatje oplevert en je uiteraard een ultiem vakantiegevoel geeft. De resorts in Alanya zijn erg goed verzorgd en zijn zeker het geld en de moeite waard om te bezoeken.

resorts alanya