Filter

Resorts

Er zijn inmiddels meer dan 7000 resorts in Turkije. Ze zijn niet allemaal even luxe, maar van een groot deel is de één nog luxer dan de ander. De Turken zijn nog altijd actief nieuwe resorts aan het bouwen, omdat het toerisme de afgelopen jaren explosief is gestegen. Er is geen enkel ander land waar je zo ongelooflijk luxe op vakantie kan voor zo’n aantrekkelijke prijs. De meest luxe resorts in Turkije bevinden zich in de Turkse Rivièra. Deze populaire bestemming bevindt zich in het zuiden van Turkije in het Europese deel. Met steden zoals Alanya, Antalya, Belek en Kemer trekt dit gedeelte van Turkije ieder jaar miljoenen toeristen. We mogen hier rustig de term massatoerisme gebruiken!

resorts

Naast al deze prachtige resorts zijn er ook mooie bezienswaardigheden in Turkije te vinden. Wil je liever iets actiefs op je vakantiekalender zetten, plan dan één van deze gave excursies in Turkije in! Je zal ontdekken dat Turkije meer te bieden heeft dan alleen maar hele mooie resorts. Veel toeristen blijven alle dagen in het resort, maar Turkije heeft prachtige locaties die een bezoekje meer dan waard zijn.

Opvallende resorts in Turkije

Dat deze bestemming populair is, is niet vreemd. Het gebied heeft een Mediterraans klimaat, een diepblauwe Egeïsche zee en hagelwitte stranden. Dit tezamen met de luxe en aantrekkelijk prijs trekt ieder jaar miljoenen toeristen. De meeste toeristen die naar de Turkse Rivièra op vakantie gaan komen uit Nederland, Duitsland, Rusland en Engeland. Het grote voordeel hiervan is dat een groot deel van de resorts in Turkije Nederlands sprekende werknemers achter de receptie hebben staan of dat ze in ieder geval iemand op de kinderclub hebben staan die Nederlands spreekt. Dat is wel handig als je met kleine kinderen op vakantie gaat. Ideaal toch voor de kleintjes?

Er zijn ook hele opvallende resorts in Turkije. Neem bijvoorbeeld Titanic Beach Lara. Dat hotel is in de vorm van de Titanic! Het ziet er werkelijk prachtig uit. Ook is er een hotel gebouwd in de vorm van een Concorde. Het Franse passagiersvliegtuig dat nu niet meer actief vliegt. Naast vormen van schepen of vliegtuigen is het Orange County Resort in Kemer ook heel bijzonder. Dit hotel is helemaal gebouwd in de Hollandse stijl. Je waant je werkelijk in Amsterdam tussen de herenhuizen en een oranje molen.

De mooiste resorts in Turkije hebben wij voor je verzameld en op onze website gepresenteerd. Deze resorts zijn bekend bij menig vakantieganger en mogen we namens onze reispartners presenteren. Er is voor iedereen wel wat wils, dus surf rustig tussen alle prachtige en bijzondere resorts in Turkije en bekijk de actuele prijzen bij alle reisaanbieders.