Op vakantie zonder aanbetaling

Je hebt het ongeacht al wel eens voorbij zien komen, aanbetalingen. Waarom moet je soms aanbetalingen doen als je iets koopt of betaald en wat is het eigenlijk. Er zijn reisorganisaties waar je ook op vakantie kan gaan, zonder een aanbetaling te doen. Een aanbetaling doen heeft zo zijn voor- en nadelen en wij gaan hier dieper op in, op deze pagina.

Wat is een aanbetaling?

Voordat we dieper in kunnen gaan op aanbetalingen, moeten we eerst weten wat het is. Een aanbetaling is een deel dat je vooraf al betaald van het totaal bedrag. Stel dat je bijvoorbeeld op vakantie gaat, in principe betaal je dan op afbetaling. Pas wanneer je daadwerkelijk op vakantie gaat, ga je betalen. Wanneer je alvast een deel van het bedrag vooraf betaald, spreek je van een aanbetaling.

Op vakantie zonder aanbetaling, voor- en nadelen

Nu we weten wat een aanbetaling is, kunnen we er verder op ingaan. Wat de voor- en nadelen zijn van een aanbetaling en waarom bedrijven het prettig vinden dat je een aanbetaling doet? Reisorganisaties vinden het fijn dan je een aanbetaling doet, omdat dit hun een stukje zekerheid geeft. Als je een aanbetaling doet, is de kans namelijk kleiner dat jij afzegt of niet betaald. Ook hebben ze al een deel van het bedrag, dat een voordeel voor hun kan zijn. Op vakantie zonder aanbetaling heeft zo zijn voor- en nadelen en daar gaan we het nu verder over hebben.

Een aanbetaling kan voor jou een voordeel zijn, omdat je in 2 delen betaalt en je dus al een stuk afbetaald hebt, zodat je niet voor een grote verrassing kan komen te staan. Als je in 2 delen betaalt hoef je niet in één keer veel geld te sparen, omdat het verdeeld wordt over 2 keer.

Een nadeel van een aanbetaling kan zijn dat je een aanbetaling gedaan hebt en het bedrijf failliet gaat. Dan heb je geen recht op een teruggave van de aanbetaling. Tenzij een bedrijf gebruik maakt van een zogeheten aanbetaling garantie. In dat geval krijg je het geld terug.

Een aanbetaling heeft zo dus z’n voor- en nadelen. Wil jij graag op vakantie zonder aanbetaling? Dan kan je hieronder kijken op de websites van onze partners, of ze een vakantie zonder aanbetaling bieden.

corendon logo
d reizen logo
sunweb logo
suntip-logo
de vakantie discounter logo
tjingo logo
prijsvrij vakanties logo
tui logo